Fájdalmat okozott a fülbevaló a 3 éves gyereknek

Kártérítés egy fülbevalóért: testi sértés a füllyukasztás?!

Kártérítésre köteleztek egy szépségszalont, miután fülbevalót adtak egy 3 éves kislánynak: a bíróság ítélete szerint a füllyukasztás testi sértésnek minősül.

2012.09.06 11:29ma.hu

80 eurós (több mint 20 ezer forint) kártérítést kapott egy három éves kislány, aki a bírósági ítélet szerint indokolatlan fájdalmat élt át egy füllyukasztás után. A berlini gyermeket szülei vitték el egy tetoválószalonba, hogy megkapja a régóta áhított fülbevalót, ám mint kiderült, a jobb fülét rossz helyen szúrták át, ami erős fájdalommal járt.

A szalont a gyermek szülei, Michael és Barbara Hartmann perelték be, a bíró azonban az ő felelősségüket is kiemelte az ítélet során. "Megkérdőjelezhető, hogy jogszerű-e, amit ők tettek és kétséges, hogy a gyermek érdekeit tartották szem előtt, amikor engedtek a kislány könyörgésének" - áll az indoklásban. Az ügyészség a tetoválószalon felelősségét is vizsgálta, amiért nem utasították el a szülők megbízását.

Eközben a gyermekorvosok szorgalmazzák, hogy tiltsák be a fiatalkorúaknak az összes testékszert, beleértve a fülbevalót is. "Egy egészséges gyermek testének bármilyen módon történő megváltoztatása problémákkal jár, akár súlyos gyulladás is kialakulhat. A fülbevaló, a tetoválás és a különféle piercingek a mi álláspontunk szerint testi sértésnek minősül" - idézte a németországi gyermekorvosok szövetségének képviselőjét az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Az országban nem ez az első hasonló ítélet, nemrégiben Kölnben hoztak egy hasonló ítéletet, amelyben a körülmetélést tiltották be egy négy éves muzulmán gyermek operációját követően, mondván, az orvos "fizikailag bántalmazott egy személyt", aki nem tudott élni a jogaival. A döntést a zsidó és muszlim vallási vezetők mélységes felháborodással fogadták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.