Diszkrimináció alapja lehet a fülbevaló?

Döntött a bíróság: nem lehet kirúgni a fülbevalós séfeket

Kirúgtak egy öt éve az étteremben dolgozó séfet, mert egy napon fülbevalóval jelent meg a munkahelyén, a francia semmítőszék azonban diszkriminációnak minősítette az esetet és visszahelyezte állásába a férfit.

2012.01.15 13:29ma.hu / MTI

Bírósághoz fordult egy munkáját elvesztő francia séf, miután munkáltatója azzal az ürüggyel rúgta ki, hogy férfiaknak tilos a fülbevaló hordása. A szakács egy egyébként igencsak előkelőnek számító étteremben kápráztatta el a nem kevésbé előkelő vendégeket, ez azonban az eltöltött öt év dacára nem sokat nyomott a latban. A tulajdonos hajthatatlan volt: az úri közönséghez "méltatlan" egy fülbevalós séf.

A francia semmítőszék azonban diszkriminatívnak ítélte meg ezt a hozzáállást és kimondta: nem lehet a személyzet női tagjaihoz képest hátrányosan megkülönböztetni a férfi alkalmazottakat sem. A fülbevaló viselését legfeljebb munkavédelmi okokból lehet megtiltani, ám ez esetben az a nőkre is ugyanúgy érvényes, mint a férfiakra - szólt az ítélet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.