Így nem lehet előre tervezni!

Pontatlan időjóslásért perelné a meteorológusokat a programszervező

Kárpótlást szeretne kapni a meteorológusoktól egy turisztikai programszervező cég vezetője, arra hivatkozva, hogy a pontatlan előrejelzések miatt képtelen az ügyfelek szórakoztatásáról gondoskodni.

2013.04.17 10:14ma.hu

Rontja az üzletét a sorozatos bizonytalanság és a rosszul megjósolt időjárás, ezért úgy döntött egy turisztikai programszervező cég vezetője, hogy kártérítést fog követelni minden elrontott előrejelzésért a meteorológiai szolgálattól. Ashford Price szolgáltatásai ugyanis nagyban függnek a várható időjárástól, mivel nem mindegy, hogy a hétvégén érkező vendégeinek meg tudja-e ígérni a 11 mérföldes barlangrendszer bejárását vagy valamelyik szabadtéri programot a dinoszaurusz parkban. "Az időjósok azt mondják a hét elején, hogy rosszra fordul az idő a hétvégére, aztán kiderül, hogy se eső, se szél nincs" - panaszolja a férfi.

A walesi üzletember jogászai most annak a lehetőségeit keresik, hogyan lehetne kártérítést kérni a túl homályos előrejelzésekért, vagy a pontatlanságokért. Egyelőre nem kecsegtetik őt sok reménnyel, mondván, előbb szerződést kellene kötnie a meteorológusokkal, hogy aztán később felelősségre lehessen bárkit vonni a szerződésben vállaltak megszegéséért. A meteorológiai szolgálat vezetője szerint ráadásul a statisztika azt igazolja, hogy az előrejelzések során hét napból hatszor pontos a prognózis - számolt be a Daily Mirror című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.