Nem tudott kimászni a fagyasztóból

A büdös halak ölték meg a halárust

Fagyasztott halak közt lelte halálát egy tajvani halárus, bár a hideg csak másodlagos tényező volt a tragédiában: az élettelen nyers hús szagával kezdődött a baj.

2013.06.07 10:19ma.hu

Halálra fagyott a fagyasztott halak között a tajvani halárus, bár a tragédia a rendőrségi vizsgálat szerint is egy szerencsétlen baleset következménye, az idegenkezűséget teljesen kizárták, mint ahogy a szándékos öngyilkosságot is. A 40 éves férfi mindössze a felesége elől akart elbújni egy kicsit, csak épp rossz búvóhelyet választott és már nem tudott megmenekülni.

Yan Chengija az utóbbi időben egyre többet veszekedett 37 éves feleségével, Hummal, legtöbbször azon, hogy az asszony szerint Yan nem keresett eleget és nem segített kellőképp abban sem, hogy neveljék a 2 éves lányukat. Az utolsó ilyen vita hevében a férfi kiviharzott a garázsba, majd magára kapott egy kabátot és bemászott a hatalmas fagyasztóládába. A feltételezések szerint ugyanekkor a felesége is elhagyta a házat, majd amikor visszatért, azt hitte, férje még mindig valahol kóborol mérgében, épp a veszekedés miatt nem jelezte a rendőrségen az eltűnést.

Fotó: freedigitalphotos.net

Két nappal később talált rá az addigra már halott férfira a testvére, aki azért nyitotta ki a fagyasztóládát, hogy kivegyen belőle némi ételt. "Amikor kinyitottam a jégszekrényt, egy hatalmas valami zuhant felém. Először azt hittem, a bátyám egy óriási bálnát hozott haza a munkahelyéről. De ahogy jobban megnéztem, akkor fedeztem fel, hogy a fivérem az, teljesen megfagyva és élettelenül. Életem legnagyobb sokkja volt" - idézte az áldozat testvérét az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A nyomozók szerint Yan halálát ammóniamérgezés okozta, ami a nyers halak húsából szabadult fel. Valószínűleg a férfi elveszíthette az eszméletét a hal szagától, és ezért nem tudta kinyitni az egyébként belülről is nyitható fagyasztót, hogy megmentse saját magát. "Úgy véljük, ez egy tragikus baleset. Nem akart meghalni, csak időt akart adni a feleségének, hogy "lehűtse magát", mielőtt visszatér" - mondta az egyik nyomozó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.