Már a temetését is kifizette előre a férfi

Halállal riogatták az orvosok, pedig csak elnézték a leleteket

Megtartotta az utolsó születésnapi buliját, majd kifizette előre a temetési költségeit is egy férfi, akiről nem sokkal később kiderült: elnézték a leleteit és mégsem volt halálos agydaganata.

2013.05.13 13:27ma.hu / MTI

Tévedésből mondták ki a halálos ítéletet egy amerikai betegre, akit emiatt nemcsak lelkileg ért óriási megrázkódtatás, de anyagilag is jócskán kirúgott a hámból "az utolsó hónapjai" tiszteletére. Utóbb azonban kiderült, hogy hibásan értelmezték a leleteket, és halálos agydaganat helyett mindössze néhány kisebb agyvérzés okozta a látás- és beszédzavarait, memóriagondjait és a fejfájásokat.

A 70-es éveiben járó Mark Templinnek a montanai Fort Harrison kórház orvosai még 2009-ben azt mondták, csupán néhány hónapja van hátra, ezért a férfi eladta a teherautóját, a születésnapját úgy ünnepelte meg, mint az utolsót, majd miután előre rendezte a temetése számláját, azon kezdett gondolkozni, hogy nem várja meg a kényszerű véget, hanem önként dönti el, mikor és hogyan fog meghalni. Nagy szerencséje volt, hogy végül ez utóbbi szándékáról mégis letett, miközben persze továbbra is szedte azt a két gyógyszert, amit az élete meghosszabbítására szedettek vele és lelkiismeretesen végighallgatta a haldoklók lelki terhein könnyítő, az állam által kiküldött gondozó vigasztalását is.

Fotó: freedigitalphotos.net


Állapota ugyanis az állítólagos közelgő halál ellenére nemhogy nem romlott, de napról napra kifejezetten jobb állapotba került, mígnem végül rászánta magát és újra elment a kórházba, hogy vizsgálják meg. Ekkor nagy meglepetésére azt közölték vele, hogy agytumornak nyoma sincs, sőt, a korábbi tüneteket is csupán néhány kisebb agyvérzés okozta. Templin első megkönnyebbülését hamarosan a felháborodás váltotta fel, és bírósághoz fordult, hogy kötelezzék az őt ért lelki és anyagi károk megtérítésére az egészségügyi intézményt.

Noha a bíróság megjegyezte, hogy nem könnyű pénzre váltani azt a pszichikai terhet, amelyet a haldoklás tudatában kellett átélnie, de végül a félrediagnosztizálás utáni időszakra napi 500, a későbbiekre pedig napi 300 dollárt állapítottak meg, összesen 59 820 dollár (több mint 13 millió forint) üti így a férfi markát, a megpróbáltatások enyhítésére - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.