Megszegte a csendháborítás szabályait

Saját magát büntette meg a tárgyalás közben a bíró

Saját magára szabott ki böüntetést a bíró, akinek nem sokkal azután, hogy bejelentette, senki nemzavarhatja a tárgyalást a mobiltelefon csörgésével, épp a saját készüléke szólalt meg.

2013.04.16 17:29ma.hu

Saját magával szemben kellett igazságot tennie egy bírónak, miután megszólalt a tárgyalás közben a mobiltelefonja. A michigani Raymond Voet nem sokkal korábban épp maga figyelmeztette a tárgyalóteremben tartózkodókat, hogy amennyiben bárki megzavarja az eljárást az elektronikus eszközeivel, az a bíróság megsértésének minősül és következményekkel jár. Zavara érthető hát, amikor az egyetlen megcsörrenő készülék épp az ő zsebéből bukkant elő.

Bár bőven lett volna kifogása, többek között hogy új a készüléke és még nem tudja tökéletesen használni, ez nem jelentette azt, hogy elkerülhette volna a saját maga által korábban bejelentett szankciót. Mint fogalmazott: "ez mentség lehet, de mástól sem fogadnám el". Végül kifizette a 16 dolláros büntetést "bírósági csendháborításért" - adta hírül a brit Metro című újság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.