Háromszor fosztotta ki a saját szülei házát

"Bárcsak a bíróság börtönbe zárta volna a lányomat!"

Egy hónap leforgása alatt háromszor törtek be egy négygyermekes család luxusotthonába, mindannyiszor nagy értékeket ellopva onnan. A gyanú gyorsan az egyik gyerekre terelődött.

2013.03.21 13:37ma.hu

A legtöbb szülő azért izgulna, ha a gyermeke ellen bírósági eljárást indítanának, hogy mentsék fel őt. A 45 éves, az angliai Whitworth-ben élő Ruth Lynch azonban épp ellenkezőleg érzett, ő most is azt kívánja, bárcsak lányát, a 19 éves Jennice-t börtönbe zárták volna. A család kálváriája akkor kezdődött, amikor egy hónap leforgása alatt háromszor is betörtek Lynch-ék több milliót érő luxusingatlanába, onnan pedig többek közt egy arany és gyémánt karkötőt, valamint egy nagy becsben tartott 4000 fontos (1,4 millió forint) Jaguar arany karórát vittek el.

Az asszony és 46 éves férje, a cégigazgató John Lynch gyanúja szinte azonnal a saját lányukra terelődött, annak ellenére, hogy mint mondják, igyekeztek segíteni őt anyagilag, vásároltak neki egy lakást és két gyerekére is figyeltek. A házaspárnak Jennice-en kívül négy másik lánya is van, köztük egy könyvelő, egy cégvezető és egy egyetemi hallgató is, épp ezért nem értik, hogy ha a többi gyermekükkel soha semmilyen probléma nem volt, ez az egy lányuk miért ilyen más.

A jelenleg munkanélküli Jennice beismerte mindhárom betörést, ám a bíróság tinédzserkori botlásnak minősítette az esetet és csak felfüggesztett büntetést kapott azzal az extra kiegészítéssel, hogy szülei otthonát nem közelítheti meg 200 méternél jobban. Az anyja szerint viszont a felfüggesztett börtön csak egy vicc, mert ez azt az üzenetet hordozza a lánya számára, hogy máskor is újra elkövetheti a betörést. "Bármelyikünkkel megteheti, vagy valaki mással, ki tudja" - véli Ruth. "A legtöbb ember szégyelli magát, ha így viselkedik, de a lányunk nem. Ő nemtörődöm és közömbös, és épp itt lett volna az ideje, hogy szigorúan megbüntessék, hogy végre észhez térjen" - tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy már rengetegen próbáltak segíteni rajta, a tanáraitól kezdve a pszichológusokon keresztül, de semmi sem használt. Többször került már összetűzésbe a törvénnyel, az ittas vezetéstől az apróbb-nagyobb lopásokig több minden van a számláján, és ahogy az anyja fogalmazott, a mostani bírósági ügy is inkább pozitívan csapódik le a számára, mert büszke lesz rá, hogy ott van az újságok címoldalán, talán még a szoba falára is kiragasztgatja ezeket - árulta el a nő a The Daily Telegraphnak.

"Sokkal több mindent úszott már meg, mint az emberek többsége, és előbb-utóbb valami nagyon-nagyon komoly dolgot fog elkövetni. Azt reméltem, hogy a börtön csírájában elfojtja a bajt és észre tér" - indokolta a különös kérését az anya. Az enyhébb büntetésért kardoskodó védőügyvéd ugyanakkor azt mondta, Jennice mélyen fel van kavarva és érzelmileg sérült, álláspontja szerint a lány épp a hozzá legközelebb állóktól kapja a legtöbb fájdalmat és ezt személyes sértésnek veszi, mert épp az anyja utasítja őt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.