Véletlenül sült el a pisztoly a bíró szerint

Fejbelőtte a feleségét - "csak fel akartam ébreszteni"

Csupán gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősítette a horvátországi bíróság annak a férfinak a vétkét, aki közvetlen közelről fejbelőtte az alvó feleségét ébresztgetés helyett.

2013.03.29 08:05ma.hu

"Csak fel akartam ébreszteni, a fegyver véletlenül sült el" - ezzel védekezett a horvát Tomislav Belajevic, aki felesége megöléséért került a bíróság elé Gredjaniban. A 47 éves férj magyarázatát végül a bíró elfogadta és viszonylag enyhe, mindössze öt éves börtönbüntetést szabott ki rá gondatlanságból elkövetett emberölésért, elfogadva, hogy valóban nem állt szándékában lelőnie a feleségét.

A vádlott azt mondta, hogy úgy akarta felébreszteni a mélyen alvó Katicát, hogy a hideg acélcsövet a füléhez érinti, ezzel ijesztette volna meg az asszonyt, csakhogy a fegyver "minden előjel nélkül" elsült. A nő két órával később belehalt a súlyos fejsérülésébe - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.