"Nem hallotta, hogy ártatlan, mert aludt"

Elítélték az alperest, mert átaludta a bíró a tárgyalást

Csalás vádjával állítottak bíróság elé egy férfit, akit aztán a bíró öt év börtönre ítélt, de egy emberi jogi aktivista szerint csak azért, mert hiába bizonyította ártatlanságát, a bíró átaludta azt és semmit sem hallott.

2013.01.31 07:29ma.hu

Megdöbbentő amatőr videót tett közzé egy orosz emberi jogi aktivista egy bírósági tárgyalásról: a felvételen a bíró minden kétséget kizáróan békésen szunyókált a védőügyvéd beszéde alatt, majd ítéletében öt év börtönre kárhoztatta az alperest, aki az aktivista szerint egyértelműen bizonyította, hogy nem követte el azt a nagy értékű pénzügyi csalást, amiért végül mégis elítélték. "Bizonyította az ártatlanságát, csak a bíró nem volt ébren, hogy ezt hallja is" - mondta Vladislav Nikitenko, aki a 33 másodperces, telefonnal titokban készített filmet megjelentette.

"Ez valódi felvétel, ez az igazság és be is tudom bizonyítani. Botrányos és hivatalosan ki kell vizsgálni" - idézte szavait az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Az igazságügyi szakértők azonban nem voltak hajlandó felfüggeszteni hivatalából Jevgenyij Mahno bírót, mindössze arra tettek ígéretet, hogy foglalkoznak az üggyel. Egyikük szerint ugyanis a bíró a felvétel láttán azt mondta, hogy egyáltalán nem aludt és a videót manipulálták, hogy úgy tűnjön, mintha mégis. Nikitenko szerint viszont nem ez volt az egyetlen eset, a tárgyalás közben a bíró egyszer úgy aludt, hogy még horkolt is, de olyan is előfordult, hogy az iPhone-ján szórakozott, miközben a bizonyítási eljárást hallgatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.