Az egész élete fejreállt a betegsége miatt

Ciki: a sörre lett allergiás a hivatásos sörkóstoló

Ha bárkiről kiderülne, hogy allergiás a sörre, vagy annak valamely alkotóelemére, az bosszantó, de semmiképp sem tragikus hír lenne. Ám annak, aki épp abból él, hogy söröket kóstolgat...?!

2013.04.15 09:25ma.hu

Eleinte csak szimpla influenzára gondolt a háromgyerekes családapa, Alastair Scott, amikor elhúzódó köhögéséhez már állandó orrfolyás is csatlakozott, aztán családja gyanítani kezdte, hogy ez inkább allergia lehet, ennyire egyetlen influenza sem tud elhúzódni. A 49 éves férfi panaszai már olyan mértékben elfajultak, hogy éjszakánként a családja sem tudott nyugodtan aludni a köhögési rohamoktól, végül ez győzte meg arról, hogy ideje egy allergiatesztet csináltatni.

A vizsgálat egy nem túl általános, de nem is annyira ritka eredményt hozott ki: a férfi a sörre, pontosabban az abban lévő élesztőre allergiás, ez okozza neki nemcsak a köhögését és orrfolyását, de az általános rossz közérzetét is. Ez a legtöbb ember számára legfeljebb bosszantó diagnózis, amit könnyedén meg lehet oldani azzal, hogy ezentúl nem iszik sört - na de mit tegyen Alastair, aki épp abból él, hogy kóstolgatja a söröket?

Fotó: freedigitalphotos.net


A férfi két évvel ezelőtt elsőként kapta meg Angliában a hivatásos sör sommelier minősítést, ami nemcsak a különféle sörök kóstolását és értékelését foglalja magában, hanem - akárcsak a borszakértők esetében - ő az, aki javaslatot tesz a vendégeknek a vacsora mellé fogyasztandó habos ital fajtájára - részletezte a Daily Mirror című brit lap.

"Nekem a sör az életem része, egyszerűen nem kerülhetem ki!" - panaszolta Alastair, akit nem kicsit tört le a diagnózis. "Most már csak belehörpintek a sörbe, nem kortyolom. "Őrültségnek tűnik, hogy egy pub tulajdonosnak nem veszi be a gyomra a sört" - jegyezte meg némi iróniával a férfi, akinek a jelek szerint egyelőre nem áll szándékában pályát módosítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.