Repülősök adták a védőruhát

Pizsamát kapott az allergiás ló

Minden ló életét meg tudják keseríteni a szúnyogok és a legyek, de a legtöbbnek csak bosszúságot okoznak a vérszívók, magát a csípést meg sem érzik. De Gracie May valósággal szenvedett az allergiája miatt.

2012.10.19 07:29ma.hu

A legtöbb ló és hasonló állat csak "legyint" egyet a farkával, ha már nagyon idegesítik őt a körülötte zümmögő legyek és szúnyogok, ám az angliai Bristol közelében élő Gracie May életét szó szerint megkeserítették a vérszívó rovarok. A HorseWorld lakója ugyanis annyira allergiás mindenfajta csípésre, hogy a bőrén hatalmas hólyagok keletkeztek minden egyes alkalommal, kibírhatatlan viszketést okozva ezzel az állatnak - és még csak küzdeni sem tudott ellene, érthető módon: hogyan is vakarhatta volna meg magát?!

Fotó: Metro


Most azonban megérkezett a megoldás, mégpedig eléggé különös formában. A British Airways, Anglia légitársasága egy különleges pizsamát készített a kancának, amely a nyakától a farkáig teljesen beborítja, csak a fejét hagyta szabadon, ráadásul abból a különlegesen puha anyagból készült, amelyből a repülők első osztályain utazó utasok hálóköntöse.

"Meg voltunk lepve, de nagyon örültünk a felajánlásnak az első osztályú hálóruhát illetően. A látogatók közt már eddig is nagyon népszerű volt, amióta 2001-ben megérkezett a HorseWorldbe, de arra sosem számítottunk, hogy az első osztályon repülhetne" - mondta Richard Wyatt, az istálló képviselője. Ám mióta repülés nélkül is kijár neki az első osztály pizsamája, azóta "a többi ló, póni és szamár nagyon irigyli" őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.