Senki sem érti az ultrarövid dupla sárga csíkot

A legrövidebb tilalom: 33 centin megállni tilos!

Kiakadtak a cambridge-iek, amikor meglátták az egyik utcán a parkolást segítő felfestéseket: a kettős sárga vonal mindössze 33 centi hosszú, de ott még egy játékautó sem állhat büntetlenül.

2013.04.08 11:48ma.hu

Értetlenül állnak a cambridge-i Humberstone út lakói a legújabb útfestés előtt, amely csak nemrégiben került az útburkolatra, ám értelme nagyjából a nullával egyenlő. A város egyik csendes részén eddig is fehér vonallal jelezték a parkoláshoz igénybe vehető egy-egy autónyi helyet, közöttük pedig pontosan 33 centis szabad sávokat hagytak, ezek nyilvánvalóan arra szolgáltak, hogy az egymás után sorakozó autók ne álljanak rá teljesen az előttük lévőre, illetve hogy maradjon köztük annyi hely, ahol szükség esetén egy gyalogos el tud menni.

Most azonban ezekre a 33 centis közökre gondos kezek egy-egy dupla sárga csíkkal jelzett "megállni tilos" jelet festettek fel, a környékbeliek nem kis megrökönyödésére. "Ez a legőrültebb dupla sárga vonal, amit valaha is láttam" - panaszolta az egyik lakó a Metro című lapnak. "Talán egy játékautó parkolhatott volna oda, más aligha" - toldotta meg az 51 éves Liz Hazell szavait Rob Dryden, a korábbi polgármester.

A városi tanács jelenlegi illetékesei szerint azonban ez nagyon is gyakori eset, hogy az ilyen köztes réseket tilos jelzéssel látják el, mondván, a sárga jelzések a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóöblök két végén találhatók, és arra valók, hogy ne tolakodjanak túl közel a fogyatékosok parkolóhelyéhez. Amennyiben valaki mégis rátolatna erre a 33 centis szakaszra, akár 70 font - csaknem 25 ezer forint - bírságra is számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.