Több száz utast bénított meg Agnelli örököse

Nem tud parkolni a Fiat-örökös: bírságokra mennek el a milliók

Egy teljes villamosvonalat bénított meg Lapo Elkann, aki a Fiat-birodalom örököseként ismert szerte Olaszországban, másnap pedig ismét tilosban parkolt. A család fekete bárányként kezeli az ifjút.

2011.09.12 07:29ma.hu

Egymás után két napon is súlyos bírságot szedett össze Lapo Elkann, akit a világ úgy ismer, mint a Fiat torinói üzemét alapító Agnelli család egyik leszármazottját, a rokonság azonban leginkább fekete bárányként emlegeti a fiatalt, és a hétvégi két eset hallatán ezen egyáltalán nem lehet csodálkozni.

A meggondolatlan ifjoncnak kétszer is sikerült olyan parkolóhelyet kiválasztania, ami még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető szabályosnak, ráadásul az egyik alkalommal ez nem pusztán apró figyelmetlenség volt, ami egy kisebbfajta büntetőcsekket von maga után - ez a származását ismerve amúgy sem rázza meg túlzottan -, hanem óriási közlekedési tumultust okozott több száz ember számára.

Elkann ugyanis úgy gondolta, nincs azzal semmi gond, ha leparkol a villamossínekre, majd "épphogy beugrik" a közelben lévő bútorboltba nézelődni egy kicsit. Az "épphogy" következménye végül egy nagyjából fél órás közlekedési dugó lett Milánó 3-as számú villamosvonala mellett, mivel a hatalmas Grand Cherokee típusú dzsipet még elvontatni sem tudták a méretei miatt.

Fotó: girlpower.it


A Fiat csoport elnökének testvére ráadásul úgy vélte, bűnét jóváteheti pár bocsánatkérő szóval, aztán elszáguldott a terepszínű járművel. Az utasok valami érthetetlen okból kifolyólag mégsem akartak neki megbocsátani, és a közlekedési vállalat sem érte be a mentegetőzéssel, hisz pár perccel azelőtt, hogy Elkann megjelent a kocsinál, már ott tartottak, hogy ideje lenne villamospótló buszokat szolgálatba állítani.

A "figyelmetlenségért" cserébe az észak-olasz nagyváros közlekedési vállalata kijelentette, minimum 1500 eurós (400 ezer forint) bírságra számíthat a milliomoscsemete.

Ezek után joggal feltételezhetnénk, hogy legalább egy kis időre meghúzza magát Elkann, ám nem így történt: a 34 éves férfi már rögtön másnap újfent tilos helyen állította le kocsiját - igaz, ezúttal nem a közlekedést akadályozta, "csak" az áruszállítást, mivel egy étterem előtti teherrakodásra fenntartott helyen tette le kocsiját.

"Fiatal és milliomos, és ezért már azt hiszi, neki mindent szabad" - kommentálták az olasz lapok a két egymást követő esetet, hozzátéve: "hiába van tucatnyi gépkocsija, parkolni mégsem tud".

Fotó: gqitalia.it


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.