Ön nem is sejtette?

Na tessék: kamu volt a vilniusi tankos-parkolós videó

Beismerte a litván főváros, Vilnius polgármestere, hogy meghamisított fotót juttatott el hírszervezeteknek nagy port kavaró parkolási kampányáról, utóbbi ezért visszavonta a felvételt.

2011.08.17 13:16MTI

Arturas Zoukas polgármester hivatala olyan képet küldött szét a világba, amelyen a városvezető páncélozott járműben látható, amint keresztülhajt egy szabálytalanul parkoló luxusautón.

A fotóról két másik embert kitöröltek, ezért úgy tűnik, mintha a polgármester maga vezetné a katonai járművet. (A szabálytalanul parkoló autó elleni akció sem volt igazi, mert roncstelepről szállítottak a biciklisávra egy kiszuperált járgányt.)

A képkockához készült videón még látható a két másik személy, a videó két producere. A felvétel is a polgármester parkolási kampányát szolgálta. Zoukas elszánt, hogy felvegye a harcot a szabálytalan parkolással. Az AP hírügynökség közölte, nem fogad el és nem terjeszt manipulált képeket, így az augusztus 3-án közzétett fotót visszavonta és archívumából is törölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.