A merci bánta

Videóval: harckocsival tesz pontot a tilosban parkolás végére Vilnius polgármestere

Artūras Zuokasnak nem csupán a szája járt, mikor radikális fellépést hirdetett az illegális helyeken parkolókkal szemben: a polgármester egy páncélautóval hajtotta végre a Mercedesen való áthajtást.

2011.08.02 19:45ma.hu

Vilnius polgármesterének látszólag elgurult a gyógyszere: mint ahogy az az alábbi videóból is kiderül Artūras Zuokasnak valóban elege lett a parkolási tilalmat folyamatosan figyelmen kívül hagyó luxusautó-tulajdonosokból.

Az alábbi demonstráció során egy jó karban lévő Mercedes bánta a biciklisávban történő várakozást - de állítólag az utóbbi napokban ugyanazon a helyen két másik csúcskategóriás gépkocsi is rontotta kicsit a levegőt.

Arturas Zuokas elmondása szerint betelt nála a pohár: "Elegem van az olyan sofőrökből, akik szerint büntetlenül el lehet állni a kerékpárutat, vagy csak úgy elállhatóak a tiltott helyek. Egy tankkal megoldható lenne rövid úton a probléma” – nyilatkozta a polgármester.

Később persze kiderült, mi a turpisság a kerékpározást első emberként népszerűsítő Zuokas kampányfilmje körül: a filmen szereplő Mercedes a közeli roncstelepről került a tiltott helyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.