Döntetlen lett a szavazás eredménye

Sorshúzás döntött a helyi választáson

Miután a szavazatokat összeszámolták, holtverseny alakult ki az önkormányzat két jelöltje között, ezért rendhagyó megoldáshoz folyamodtak a városatyák: egyszerű sorshúzással döntöttek a polgármester személyéről.

2013.03.18 12:53ma.hu

Új módszert vetett be az amerikai Utah államban egy város vezetése annak eldöntésére, hogy ki legyen a polgármester, miután az előző lemondott. Dean Armstrong azt követően nyújtotta be a lemondását, hogy a rendőrség ittas vezetésen kapta és letartóztatták, így viszont soron kívül új választást kellett tartani. A helyi szabályok értelmében az alig több mint 2000 lakosú településen nem írtak ki választást, az új polgármester az önkormányzati vezetők közül került ki. Csakhogy az elöljárók szavazatainak összeszámolása után holtverseny alakult ki, Ed Chavez Jr és Kirk Mascaro egyaránt két-két szavazatot kapott.

Mivel sok esély nem volt, hogy bárkinek megváltozzon az álláspontja egy újabb voksolás esetén, rendhagyó módszerhez folyamodtak az illetékesek: a két nevet egy kosárba dobták és szó szerint sorsolással döntötték el, ki legyen a 2014-ben esedékes rendes választásig a városka első embere. Most Ed Chavez Jr-nak kedvezett a szerencse, de a Metro című brit lap emlékeztet rá, hogy amennyiben a soros kampányban ismét győzni szeretne, akkor meggyőzőbben kell bizonyítania, hogy ő a jobb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.