Csak a látszat kedvéért jelöltette magát

Nem akart indulni, úgy választották polgármesternek

Meglepő választási eredmény született a napokban tartott olaszországi helyhatósági választásokon egy kis északi faluban, ahol egy olyan jelöltet választottak polgármesterré, aki még csak nem is akart indulni a székért.

2012.05.11 07:29MTI

Gino Bertolo, a kis falu, Cimolais hivatalban lévő polgármestere egyedüli jelölt volt a címre, de nem akart versenytárs nélkül indulni a választáson. Ezért megkérte jó barátját, az 50 éves Fabio Borsatti fogadóst, hogy szálljon ringbe a szavazásra jogosult 507 ember voksáért. Bertolo ezzel azt akarta elérni, hogy többen járuljanak az urnákhoz és érvényes legyen a szavazás.

Borsatti végül az utolsó pillanatban került fel a jelöltek listájára, és megnyerte a szavazást. Rá 160 voks, a hivatalban lévő polgármesterre azonban csak 117 érkezett. Amikor vasárnap este, az urnazárás után felhívták, Borsatti csak annyit mondott: "Tényleg engem választottak? Nem, én ma este nem érek rá, bajnok lett a Juventus!".

A torinói focicsapat épp vasárnap este hódította el a bajnoki címet. Az új polgármester ennek ellenére végül elfogadta új feladatát. Úgy véli, a szavazók tiltakozásul adták rá voksukat Bertolo helyett, aki nem is a faluban, hanem Velencében lakik.

A fogadós megígérte, hogy meghallgatja Cimolais fiataljait, akik változásokat követelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.