Vajúdás közben ugrott be a választásra

Két fájás közt gyorsan szavazott egyet Obamára

Minden praktikát bevetett, hogy késleltesse első gyermeke világrajöttét egy 21 éves nő Amerikában, mert mindenképp részt akart venni élete első választásán.

2012.11.08 15:29ma.hu

Élete első szavazására készült épp a 21 éves, Illinois államban élő Galicia Malone, amikor hirtelen rátörtek a szülési fájdalmak. A hazafias kötelesség azonban épp eléggé erősen dolgozott benne ahhoz, hogy kivárja, míg városában kinyitnak a szavazófülkék, igaz, addigra már négy órája vajúdott és a fájások között mindössze öt perc telt el. Elindult hát a kórházba, de útközben tett egy kis kitérőt, hogy beikszelje Obama nevét a szavazólapon - adta hírül a brit Metro című lap.

"Azelőtt még sosem szavaztam életemben, így ez nagyon nagy különlegességnek számított. Ráadásul azt akartam, hogy ez a lányomnak is mérföldkő legyen" - fogalmazott a nő. Persze nem ment egyszerűen a szülési fájdalmak közepette, így mint mondta, csak arra próbált koncentrálni, hogy "olvasni, lélegezni, olvasni, lélegezni".

A szavazókör elnöke tisztelettel adózik az immáron anyává vált nő tette előtt. "Megemelem a kalapom Galicia előtt, mert nem engedte, hogy bármi is megakadályozza a szavazását. Micsoda fantasztikus példát mutatott a következő generációnak!" - lelkendezett David Orr. "Bárcsak az összes választópolgár ilyen határozott lenne!" - sóhajtotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.