Viszont több ázsiai

Kevesebb fiatal szavazott Obamára

A négy évvel korábbi eredményekhez képest jelentősen növelte szavazatainak számát az ázsiai gyökerű választók körében Barack Obama. A fiatal választók közül ugyanakkor kevesebben szavaztak rá, mint 2008-ban.

2012.11.07 08:25MTI

A The Washington Post szerda hajnali felmérése szerint az ázsiai gyökerű - elsősorban kínai, koreai, vietnami, Fülöp-szigeteki - szavazópolgárok 74 százaléka Obamára adta le voksát. Az újság szerint ugyanez az arány négy éve csak 62 százalékos volt. Az elnök ugyanakkor 6 százalékpontot veszített a 30 év alatti fiatalok körében, akik közül most 60 százalék szavazott rá.
 
Akárcsak 2008-ban az újraválasztott elnök ismét jelentősen több szavazatot szerzett a nők körében. A CNN szerint a nők 55 százaléka Obamára, míg 44 százaléka Romneyra voksolt. Ezzel szemben a férfiak 52 százaléka a republikánus párti jelöltre adta le szavazatát, míg Obamára csak 45 százalék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.