Gratulált Obamának

Romney elismerte választási vereségét

Mitt Romney republikánus párti elnökjelölt elismerte vereségét, és gratulált Barack Obama hivatalban lévő amerikai elnöknek választási győzelméhez a bostoni kampányközpontban helyi idő szerint szerda hajnalban mondott beszédében.

2012.11.07 07:36MTI

"Ez a nagy kihívások ideje Amerika számára, és imádkozom azért, hogy az elnök sikeres legyen nemzetünk irányításában" - mondta Romney egybegyűlt hívei előtt. Felszólította Obamát, hogy a múltbeli vitákat félretéve dolgozzanak együtt az országért. A republikánus párt elnökjelöltje közölte, hogy felhívta Barack Obamát, és gratulált neki az újraválasztásához. Hozzátette, hogy elismerést érdemelnek Obama támogatói is, továbbá felesége, Michelle és a két lányuk. 

A hírtelevíziók helyi idő szerint már kedden késő este közölték saját összesítéseik alapján, hogy Barack Obama győzött. Romney kampánystábja azonban több mint egy órát várt a vereség beismerésével, amíg egyértelművé nem vált, hogy a republikánus párti jelölt az egyik legfontosabb ingadozó államban, Ohióban is veszített. "Úgy szerettem volna, hogy beváltsam a reményeiteket, hogy egy másik irányban vezessem az országot, de a nemzet más vezetőt választott" - hangoztatta beszédében Romney. 

"A választások befejeződtek, de elveink kiállták a próbát" - mondta a politikus. Hangsúlyozta, hogy alelnökjelöltje, Paul Ryan előtt nagy jövő előtt áll. Nem feledkezett meg arról, hogy köszönetet mondjon feleségének, Ann-nek, aki - mint mondta - "gyönyörű first lady lett volna". A volt massachusettsi kormányzó immár másodszor vágott neki sikertelenül az elnökválasztásnak. A CNN által megszólaltatott elemzők szerint a mostani vereség után Romney politikai pályafutása véget ért, legalábbis országos szinten, míg Paul Ryan számára nagy távlatok nyílnak meg az amerikai politikában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.