Magasan győz majd a jelenlegi elnök?

A kenyai boszorkány Obama győzelmét látta a csontokban

Az előzetes közvélemény-kutatások adataival szemben szó sem lesz szoros végeredményről, fölényesen fogja a jelenlegi elnök megnyerni a választást - legalábbis ezt mutatták a csontok és a kagylók egy kenyai boszorkánynak.

2012.11.06 09:29ma.hu

Csontokat, kagylókat és hasonló apróságokat használ a kenyai Kogelo faluban élő John Dimo, hogy megtudakolja az istenektől az ő szándékukat a világ nagy dolgait illetően. Most is ezekhez az eszközökhöz nyúlt, hogy megtudja, vajon ki fog győztesen kikerülni a keddi amerikai elnökválasztási csatából. Na nem mintha a magát 105 évesnek mondó, bár egyesek szerint 115 éves boszorkánynak és a falucskának annyira befolyásolná a mindennapjait az eredmény, a kíváncsiság oka sokkal inkább az, hogy a jelenlegi amerikai elnök édesapja Kogelóban született és ott is van eltemetve - vagyis van személyes kötődés.

Dimo azt állította, hogy vitatja a sajtóhíreket, amelyek szoros végeredményt jósolnak. Egy fehér kagylóra mutatva kijelentette: "Obama fölényesen vezet és így is fog nyerni!" Bár az elfogultság nem vonható kétségbe sem az ő, sem a többi falubeli esetében, mindannyian, köztük a még mindig Kenyában élő hat féltestvére - öt fiú és egy lány - is érthető módon Obama győzelmét várják. Dimo egyébként azt is elmondta, hogy személyesen is ismerte Obama 1982-ben elhunyt édesapját - számolt be a brit Metro című lap.

A legfrissebb hírek szerint a két legelső településen, a New Hampshire-i Dixville Notchban és Hart's Locationben már lezárult szavazás eredménye az egyik esetben Obama elsöprő győzelmét hozta 23:9 arányban, a másikban pedig a 43 másodpercig tartó szavazás végén mind ő, mind Mitt Romney öt-öt vokssal döntetlenre végzett. A szavazásra jogosultak egyébként kivétel nélkül az urnához járultak és erre hosszú ideje büszkék is, hogy ők szavazhatnak elsőként és 100 százalékos a részvételi arányuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.