A Twitteren

Obama köszönetet mondott híveinek

Barack Obama twitteres mikroblogjában köszönte meg híveinek szerdára virradóra, hogy támogatták az elnökválasztáson.

2012.11.07 07:47MTI

"Mindent, amit elértem, nektek köszönhetek" - írta a közösségi portálon az amerikai elnök, miután a hírtelevíziók saját összesítéseik alapján bejelentették, hogy újraválasztották a hivatalban lévő elnököt. "Újabb négy év... Mindnyájunknak részünk volt benne. Így kampányoltunk, és ezek vagyunk mi. Köszönöm." - írta Obama. Barack Obama hívei közben önfeledt ünneplésbe kezdtek az amerikai nagyvárosok utcáin. Hatalmas ujjongó tömeg gyűlt össze Obama chicagói választási főhadiszállásánál, a New York-i Times Square-en és Los Angeles központjában is. 

Az ünneplők arra várnak, hogy beszédet mondjon az újraválasztott elnök. Az AP hírügynökség rövid kommentárjában kiemelte, hogy Barack Obama a gyönge gazdaság és a középosztályt gúzsba kötő magas munkanélküliség ellenére képes volt előnyre szert tenni Ohióban és a többi ingadozó szövetségi államban. Soros György magyar származású amerikai milliárdos befektető örömét fejezte Obama újraválasztása miatt. "Boldogsággal tölt el, hogy Obama elnök győzött. 

Az amerikai választók elutasították a szélsőséges álláspontokat, megnyitva az utat a kényesebb politikai kérdések előtt" - mondta Soros. Reményét fejezte ki, hogy a republikánusok jobb partnerek lesznek a következő években, hogy az ország elkerülje a "fiscal cliffként" (költségvetési sziklaszirt) emlegetett gazdasági helyzetet. Soros arra utalt, hogy ha a kongresszusnak nem sikerül megállapodnia a szükséges költségvetési megszorításokról, a jövő év elején életbe lépnek az automatikus egyenlegjavító mechanizmusok (600 milliárd dollárra tehető adóemelések és kiadáscsökkentések), amelyek a "sziklaszirt" széléről ismét a recesszió szakadékába sodorhatják az országot. 

A Reuters hírügynökség is azt hangsúlyozza, hogy Barack Obama számára a költségvetési vita rendezése és a "fiscal cliff" elkerülése lesz a legfontosabb feladat. Közben a távol-keleti pénzpiacokon, Tokióban és Szingapúrban is gyengülni kezdett az amerikai dollár Obama választási győzelmének hírére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.