Méltányosságból pótolták

Két 106 éves ember kapott bizonyítványt az Egyesült Államokban

Ketten is 106 éves korukban kaptak bizonyítványt az Egyesült Államokban a napokban arról, hogy annak idején elvégezték az iskolát.

2013.03.15 19:36MTI

Az Ohio állambeli Columbusban csütörtökön, majdnem kilenc évtizeddel az iskola befejezése után adták át a bizonyítványt egy 106 éves asszonynak, Reba Williamsnek, aki 1925-ben azért nem kaphatta meg a dokumentumot, mert nem volt hajlandó elolvasni egy könyvet az angolórára. Amikor a helyi iskolai hatóság a közelmúltban tudomást szerzett az esetről, úgy döntött, hogy méltányosságból pótolja a bizonyítványt.
   
Tíz nappal korábban a Massachusetts állambeli Beverlyben adtak át "tiszteletbeli bizonyítványt" az ugyancsak 106 éves Fred Butlernek, aki hajdan azért volt kénytelen kimaradni az iskolából, hogy eltartsa anyját és öt testvérét. A férfi 65 éven át élt házasságban, öt gyermeket nevelt, szolgált a második világháborúban, majd a városi vízműveknél dolgozott. Menye szerint a "papíron írástudatlan" Butler mindig is bánta, hogy kimaradt az iskolából, és a fiatalabb nemzedékeknek mindig a tanulás fontosságát hangsúlyozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.