Több ezer dollárt nyert a csalással

Megnyerte a horgászversenyt... - egy akváriumból kilopott hallal

Csalással nyerte meg a tengeri horgászás versenyét egy férfi, de egy riválisa észrevette, hogy a verseny után az útja az akváriumhoz vezet, ahová vissza akarta csempészni a "kifogott zsákmányt".

2013.01.11 11:29ma.hu

Büszkén pózolt a fotókon egy közel hat kilós tengeri sügérrel a horgászverseny végén Matthew Clark, és boldogan zsebelte be nemcsak a gratulációkat, de a győztesnek járó 800 font (283 ezer forint) fődíjat is, csakhogy utóbb lebukott: a tekintélyes példányt ugyan ő szerezte, de nem ott és nem úgy, ahogyan azt a verseny szervezői gondolták. A 29 éves férfi ugyanis a döntő előtt betért egy közeli akváriumba, ahonnan kilopta a "győztes" halat, a tervek szerint a verseny után csempészte volna vissza a jogos helyére.

Az egyik rivális azonban gyanút fogott, és értesítette a rendőrséget, hogy vizsgálják ki az ügyet. Nem kellett sok idő hozzá, hogy kiderüljön, a férfi csalással jutott a győzelemhez és minden ezzel járó extrához, a dicsőségtől a pénzdíjig. A csütörtökön hozott bírósági ítélet értelmében most 100 óra közmunkát kell végeznie, és két évig felfüggesztett börtönt is kapott, amit a legapróbb szabálysértés esetén is azonnal érvényesítenek - írta meg a The Daily Mirror című lap.

"A feleségem és én a gyerekekkel már jártunk az akváriumban, ahol láttuk ezt a halat az egyik medencében - felismerhető volt, mert a fején elég jellegzetes eltérések voltak" - mondta a csalást leleplező Shane Bentley. A 38 éves vetélytárs akkor fogott gyanút, amikor a győztes a magasba emelte a fotók kedvéért a halat és eszébe jutott, hogy épp ezt látta valamivel korábban a vízi állatkertben. Másnap reggel elment az akváriumba és kérte, mutassák meg neki a halat, aminek olyan furcsa a feje, csakhogy sem ő, sem az akvárium tulajdonosa nem találta már meg.

Ekkor riasztották a rendőrséget, a tolvaj viszont pánikba esett és egy halárusnál szabadult meg a bűnjeltől. Bár a rendőrség érkezésekor a halat már szétbontotta az árus, a fej alapján sikerült felismerni, ráadásul Clark is beismerő vallomást tett, így már semmi akadálya nem volt a letartóztatásának és a bírósági eljárás megindításának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.