A férfi csupán nem adta vissza a pénzt

Véletlenül lett csaló, mégis börtönbe csukhatják

Tévedésből lett milliomos egy új-zélandi férfi, mégpedig a bank hibájából, most mégis börtön vár rá. Bár nem szándékosan lopott, a milliókat nem utalta vissza, hanem külföldre menekítette.

2012.06.12 13:39ma.hu

Eredetileg nem tervezett se bankrablást, se informatikai csalást, most mégis lopás és pénzmosás miatt vár börtön a 31 éves Hui Leo Gaóra, aki 2009-ben károsította meg az egyik új-zélandi bankot. A férfi százezer új-zélandi dollár hitelért folyamodott a bankhoz, ám amikor kiutalták neki a kért összeget, elnézték a nullákat és tízmillió érkezett a számlájára.

Gao villámgyorsan intézkedett, na nem a téves összeg visszafizetéséről, hanem a továbbutalásról: a mesés összeget több külföldi számlára továbbította, majd barátnőjével, Kara Hurringgal együtt Kínába repültek. Két évig nem is akadtak az őket üldöző nyomozók hálójába, ám tavaly a hongkongi hatóságok megtalálták a párost és kiadták őket Új-Zélandnak.

Az egykori benzinkút-tulajdonost barátnője - aki időközben egy gyermeknek is életet adott - önként követte a szigetországba, így most ő is bíróság elé áll nagy értékű lopás, csalási kísérlet és pénzmosás vádjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.