Kétszer játszotta el a halálát

Lebukott a csaló: a második halála lett gyanús

A jól bevált módszereket általában nem érdemes megváltoztatni, de vannak esetek, amikor ugyanazt kétszer nem lehet eljátszani. Például nem praktikus kétszer meghalni.

2012.10.29 17:29ma.hu

Eredetileg a három éves börtönbüntetését akarta megúszni a 44 éves német Adi Maier, amikor kifundálta, hogy ha meghalna, akkor biztosan nem ültetnék le. Természetesen csak papíron érte utol a vég, és úgy is tűnt, hogy a trükk bejött, mert a hatóságok elhitték a halálát, ő pedig továbbra is szabadon kószálhatott.

Sikerére viszont annyira büszke volt, hogy úgy döntött, ha egyszer ennyire működött az ötlet, másodjára is fog, így aztán újra hamisított egy halotti bizonyítványt és azzal besétált egy biztosítóhoz, hogy felvegye a halál után járó összeget. A kísérlet azonban valahogyan a rendőrség fülébe jutott, és ők rögtön gyanakodni kezdtek a megismételt halál miatt.

Lehet, hogy erre mondják: halálnak halálával...?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.