Bármire képesek az állatbiztosítási csalók

Döbbenet: van, aki megöli kedvencét, hogy pénzt kapjon

Megnégyszereződött az állatbiztosítási csalások száma Nagy-Britanniában egy év alatt, több gazda még megölni is képes kedvencét, hogy pénzhez jusson.

2011.11.15 12:29MTI

Tavaly csaknem 2 millió font - 600 millió forint - ölebbiztosítási csalásra derült fény, 2009-ben 420 ezer fontnyit lepleztek le a biztosítók. Ez azonban csak a felderített csalások értékösszege, ennél jóval magasabb lehet a kicsalt összeg.

Az átlagos kifizetés esetenként 220 font - 66 ezer forint. Nagy-Britanniában tavaly 2,3 millió macska és kutya volt biztosítva, de mindenfajta állatra lehet kötni szerződést.

A biztosítók szerint sokan megelégelik ölebüket, és eladják, vagy akár megölik őket, majd pedig követelik a kártérítést idő előtti kimúlás címén.

Vannak, akik kedvencük biztosítatlan sérülését olyan mondvacsinált baleset következményeként tüntetik fel, amelyre kiterjed biztosításuk, és így csalnak ki pénzt.

Előfordul persze olyan eset is, hogy biztosított állat nevében követelnek kártérítést biztosítatlan állatok gazdái.

A biztosítók szerint több állatorvos is partner a csalásokban: el nem végzett drága kezeléseket számláznak, vagy elvégzetteket számláznak az indokoltnál jóval drágábban, azután pedig megosztoznak az állatok gazdáival a megszerzett biztosítási összegen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.