Lebukott a csaló, de a kezét nem kapta vissza

A biztosítás miatt vágatta le a kezét

Szanaszéjjel kaszabolt kézzel ment kórházba egy tajvani férfi, az orvosok pedig már nem tudták megmenteni kézfejét, amputálták azt. A biztosító azonban rájött: nem rablótámadás áldozata lett az ügyfelük.

2011.11.29 11:29ma.hu

Bizarr módját választotta a biztosítási csalásnak egy tajvani férfi, de ráfaragott: most se pénze, se keze. A biztosítónak ugyanis gyanús lett az eset és alaposabban utánajárt a friss ügyfele állításainak, így lebukott az 59 éves "áldozat".

A férfi magas összegű, forintra átszámítva mintegy 200 milliós biztosítást kötött, mielőtt elutazott Kínába. Hazatértekor kártérítési igényt nyújtott be a biztosítóhoz, mondván: útja során három rabló támadt rá, és miközben értékes óráját és gyűrűjét próbálták megszerezni, úgy összevagdosták a csuklóját, hogy a helyi orvosok már nem láttak más lehetőséget az amputáción kívül.

A biztosítónak az szúrt szemet, hogy a férfi nem tudta bemutatni levágott kézfejét, azzal indokolva, hogy a kínai rendőrség nem adta vissza neki. Ekkor kezdtek saját nyomozásba, és hamar ki is derült, hogy a férfi meséje csak onnan kezdve igaz, hogy összekaszabolt kézzel jelent meg az egyik kórházban.

Rablótámadásnak ugyanis nyomát sem találták, csak egy magányos késnek, amin kizárólag a férfi saját ujjlenyomatai voltak. Ezt még ki lehetett volna magyarázni, de azt nem, hogy miért épp ő vette nem sokkal korábban egy közeli boltban, valamint azt, hogy a helyszínről gyűjtött vérnyomokban miért mutattak ki a laborvizsgálatok fájdalomcsillapítót.

Most nemcsak a remélt pénztől és a kezétől búcsúzott el, de nagy valószínűséggel a szabad égtől is el kell köszönnie egy időre a csalás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.