A menekülésig a rendőrök fel sem figyeltek rá

Berezelt a bankrablók sofőrje: üresen hajtott el a rendőrök elől

A rendőrségnek fel sem tűnt, hogy épp kifosztják a mellettük álló bankot, míg észre nem vették az utcán várakozó sofőrt - aki feltűnően ideges lett, és végül társai nélkül hajtott el.

2012.12.31 07:29ma.hu

Saját sofőrjük buktatta le a bankrabló-bandát, igaz, az akaratlan árulót egyelőre még körözi a rendőrség, de tökéletes "célfotót" készített róla az egyik traffipax. A Berlinben történt eset már-már vígjátékba illő elemeket is tartalmaz.

A járőrök épp a városban portyáztak, és fogalmuk sem volt róla, hogy a bankot, ami mellett elhaladnak, bent épp két fickó rámolja kifelé, ám legnagyobb meglepetésükre a közelben parkoló autó sofőrje hirtelen feltűnően idegessé vált. Egészen addig nem is foglalkoztak volna vele, de ahogy az előző pillanatban még látszólag nyugodtan ülő sofőr izgágán mocorogni kezdett, majd nagy gázt adva elhajtott a helyszínről, felébredt a kíváncsiságuk.

Besétáltak a bankba, ahol összeállt a kirakós: két férfi épp gyalogosan próbált menekülni a zsákmánnyal együtt, de gyorsan kattant a bilincs a kezükön. A sofőrt az austriantimes.at című osztrák hírportál szerint egyelőre körözik, de a szerencse itt is a segítségükre volt: eszeveszett menekülése közben sikerült átlépnie a sebességhatárt, és a traffipax tökéletes képet lőtt róla, így máris felkerült az országos körözési listára. Most a lakosság segítségében - vagy esetleg a letartóztatott bűntársak vallomásában - bíznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.