5000 fontot vitt el a csendes rabló

Psszt, különben lövök! - avagy a néma bankrabló esete

Nem akart nagy zajt csapni, így csak egy papírlapot csúsztatott a bankrabló a pénztáros elé, de azon arra is figyelmeztette a riadt nőt, hogy ha megmukkan, lelövi.

2012.12.18 11:31ma.hu

Egyetlen szót sem szólt, mégis pánikba kergette a banki pénztárost egy símaszkos rabló, amikor néma csöndben elécsúsztatott egy papírlapot, amin az szerepelt: "5000 font MOST", alatta pedig "Pssszt, különben lövök". Az angliai Salford egyik bankfiókjából végül 2000 fonttal távozott, annyi pénzhez fért hozzá a pénztáros a trezor időzárjának feloldása előtt.

A rendőrség egyelőre sötétben tapogatózik, de abban bíznak, hogy a biztonsági kamerák felvételei, valamint a kézírás segít az elkövető nyomára vezetni őket, közben az is a segítségükre lehet, hogy a pénzkötegek közé rejtett festékpatronok néhány elhagyott bankjegyen talált nyomok alapján felrobbantak, így vélhetően maga a rabló is erősen maszatos lett, amit több napon keresztül képtelen lesz lemosni magáról.

Arra még nincs bizonyíték, hogy a férfi kezében tényleg egy pisztoly volt-e, vagy csak egy ahhoz nagyon hasonló tárgy. A rabló vastag gyapjúsapkát és egy fekete hajpántot viselt, különleges ismeretőjegyként a sápadt arcát borító himlőhelyeket hangsúlyozták, valamint a fülében viselt kék fülbevalót - most pedig türelmesen várják, hátha felbukkan valaki - vagy hátha találnak egy olyan tanút -, akinek ismerős lesz a furcsa szerzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.