"Kérem, álljon a sor végére!"

Udvariassága lett a bankrabló veszte

Udvariassága miatt került rendőrkézre egy bankrabló, aki a pénztáros felszólítására szó nélkül beállt a sor végére és kivárta, míg szólítják. Csakhogy addigra odaért a rendőrség is.

2012.11.07 17:29ma.hu

Villámgyors gondolkodásának köszönhetően sikerült egy banki alkalmazottnak megakadályoznia a bankrablást és rendőrkézre juttatni a bűnöst egy japán bankfiókban. Amikor a 38 éves rabló berontott a fiókba és késsel hadonászva követelni kezdte az összes pénzt, a tisztviselő nyugodt hangon csak annyit mondott neki: "Kérem, álljon a sor végére!"

A meghökkent férfi szó nélkül beállt az utolsó ember mögé és türelmesen várt a sorára, mintegy tíz percen keresztül. Ennyi idő viszont épp elég volt a közben értesített rendőrségnek ahhoz, hogy odaérjenek és minden különösebb nehézség nélkül le tudták tartóztatni.

"Úgy tűnik, túlzottan udvarias és gyakorlatias volt" - idézte az egyik rendőr summás véleményét az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.