Napi 3,5 liter tejet kell meginnia

Durva betegség: megállás nélkül ennie kell, különben meghal!

Naponta legalább 3,5 liter tejet kell meginnia, amibe előzőleg jó adag kukoricalisztet kevertek, mert ha nem issza folyamatosan, percek alatt kómába eshet egy 9 éves kislány.

2012.11.12 17:29ma.hu

Glikogéntárolási betegség - ebben szenved az a 9 éves kislány, akinek ahhoz, hogy életben maradjon, napi 3,5 liter tejet kell folyamatosan meginnia, kukoricaliszttel összekeverve, ezek biztosítják ugyanis a leghatékonyabban a gyorsan felszívódó energiát a lány szervezete számára. Holly Lindley szervezete képtelen feldolgozni és tárolni az élelmiszerek által bejuttatott energiát, így ha nem eszik és iszik folyamatosan, szinte percek alatt kómába eshet.

"Egyszerűbb lenne, ha szénsavas, cukrozott üdítőitalokat inna, de azokat nem szereti" - magyarázta Holly édesanyja a The Mirror című brit lapnak. Így aztán a nappali energiaszükségletet elsősorban a tejből nyeri, a kukoricaliszt pedig keményítőtartalma révén abban segít, hogy lassú felszívódásával átvészelje a kislány az éjszakákat.

Holly betegsége, amit nála 2 éves korában egy ájulást követően diagnosztizáltak, minden három millió emberből egyet érint, és az öregedéssel arányosan egyre több és több energiát kell ilyen módon pótolni. Szüleinek rendszeresen kell vérvizsgálattal ellenőrizni a pillanatnyi energiaszintjét, és valószínűleg sok gyermek irigyelné őt amiatt, mert neki az étkezések között nemhogy meg van engedve, de egyenesen kötelező is csokis édességeket falatoznia. "Azt hiszem, ő az egyetlen olyan gyerek az iskolában, akinek az uzsonnás táskájában két szelet csoki is lapul minden nap!" - mondta az édesanyja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.