50 ezer Volttal támadták a rendőrök

Árammal sokkolták a vak férfit: kardnak nézték a botját

Vak emberre támadt elektromos sokkolóval a rendőrség Nagy-Britanniában, mert szamurájkardnak vélték fehér botját.

2012.10.18 15:29MTI

A 61 éves Colin Farmer 50 ezer voltos áramütést kapott a lancashire-i rendőrségtől, amely azzal mentegetőzik, hogy megelőzően több járókelő telefonált, figyelmeztetve őket: szamurájkardos férfi mászkál az utcákon.

Amikor a járőrök meglátták a gyanús illetőt, felszólították, hogy álljon meg, és ejtse a földre fegyverét. A vak férfi azt hitte, hogy ki akarják rabolni, ezért nem engedelmeskedett, mire az egyik rendőr sokkolta, és megkaparintotta botját. Annak markolatát azonban hiába húzkodta, nem jött elő belőle semmilyen szamurájkard - akkor jöttek rá, hogy vaklárma volt az egész.

A férfit kórházba szállították a rendőrök, és kárpótlásul vele maradtak, mi több, még a barátaihoz is elvitték, miután az orvosok elengedték.

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy mégis volt alapja a kardriadónak. A rendőrség ugyanis őrizetbe vett egy 27 éves férfit, akinél valóban szamurájkard volt, és részegen sétált vele az utcán - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.