Fehér bottal járt, hogy megszánják őt

Ál-vak fulladt az árokba: nem látta, hogy ott van

Vaknak tetette magát az a férfi, akinek a holttestére eltűnése után több héttel bukkantak rá, mindössze 150 méterre volt a saját lakásától. Egy árokba esett bele, és megfulladt.

2012.07.30 17:29ma.hu

Egy árokba fulladva találtak rá arra a férfire, aki vaknak tetette magát, hogy kivívja az emberek sajnálatát, ám a gyanú szerint egész egyszerűen nem látta meg azt, hogy belesétál a vesztébe. A 65 éves Geoffrey Haywoodról az emberek többsége el is hitte, hogy nem lát, de csak azok, akik nem ismerték őt jól. Hangos karórát viselt és mindig fehér bottal járt, ugyanakkor viszont többen állították, hogy ha a földön hevert volna egy pénzérme, ő lett volna az első, aki lehajol érte.

A halottkém az áldozat megtalálása után azt mondta, 30 éve nem találkozott ilyen különös esettel, testvére, Howard pedig elmondta, hogy afféle "lelki vakságban" szenvedett a férfi, ami az anyjuk halála után kezdődött nála. "Azt hiszem, azért csinálta ezt, mert így az emberekből sajnálatot váltott ki és ők segítettek neki. Amikor magányos volt vagy a dolgok nem úgy mentek, ahogy szerette volna, akkor még erősebben működött nála" - mondta a fivér.

A vakságnak az orvosok sem találták semmi fizikai nyomát, de ő mégis úgy érezte, sötétben éli az életét. Aztán márciusban nyoma veszett: kisétált az angliai Newportban lévő otthonából és egészen addig nem is látta senki, míg a teteme elő nem került a lakásától mindössze 150 méterre lévő árokból. A vizsgálat egyébként balesetként zárta le az aktát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.