Elválaszthatatlan a különös kutyapár

Furcsa pár: vakvezető kutyával keres gazdit a vak kutya

Gazdit keres Nagy-Britanniában egy vak kutya, de leendő tulajdonosa "bónuszként" mindjárt egy másik kutyát is kap: Lily vakvezető társát, aki nem mozdul az eb mellől.

2011.10.26 08:37ma.hu

Eddigi gazdájuk már nem tudja ellátni az öt éves Lilyt és hűséges társát, a 6 éves Maddisont, ezért a két nagytestű dog most új befogadókat keres. Egyelőre egy állatmenhelyen várják leendő családjuk felbukkanását, ám helyzetük eltér a hozzájuk hasonlóan gazdira váró négylábúaktól.

Lilyt és Maddisont ugyanis kizárólag párban lehet örökbefogadni, az idősebb eb ugyanis nem mozdul Lily mellől, ő pedig nem is tudna Maddison nélkül meglenni. A fehér szőrű állatnak 18 hónapos korában egy ritka betegség miatt el kellett távolítani mindkét szemét, azóta barna társa afféle vakkutya-vezető kutyának csapott fel.

Bár méretük alapján sokan ijesztőnek gondolnák őket, ők valójában kezesbárányként viselkednek, és a kutyaotthon beszámolója szerint Lily ugyan időnként nekimegy dolgoknak, de gyorsan tanul, így új otthonában is hamar megjegyezné, mit kell kikerülnie. A kutyára váró emberek azonban ódzkodnak attól, hogy egy ekkora testű négylábút vigyenek haza, hát még hogy mindjárt párt is kapjanak hozzá!

Így a két jóbarátot egyelőre továbbra is a szerető állatgondozók látják el, de bíznak abban, hogy előbb-utóbb lesz olyan, aki nem riad meg a méretes ebektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.