Kiették a vagyonából a szakácsot

Bebukta az akciót: csődbe ment a becsületkasszás pizzás

Úgy gondolta, az emberek becsületességében meg lehet bízni, ezért olyan pizzériát nyitott egy kínai vállalkozó, ahol nem voltak előre meghatározott árak. A vendégeknek persze eszük ágában sem volt fizetni.

2012.10.08 07:29ma.hu

Azzal csábította éttermébe a vendégeket, hogy azt hirdette: csak annyit kell fizetni az ebédért, amennyit jónak látnak az íze alapján - csakhogy az éhes sereg mégsem értékelte annyira az ételeket, mint amennyibe azok valójában kerültek. Chen Ling Dél-Kínában nyitotta meg pizzázóját, de alig három nap alatt egymillió forintnak megfelelő élelmiszer fogyott el, miközben a kasszába még 70 ezer forintnyi jüan sem került.

"Senki sem úgy tűnt, mint akinek nem elég finom az étel, nem tudtam eleget főzni belőle. Egyszerűen csak nem akartak fizetni" - panaszolta a pórul járt szakács, akinek most se pénze, se alapanyaga, így szomorúan állapította meg, hogy végérvényesen tönkrement. A világ számos pontján működnek egyébként olyan éttermek, ahol a vendég az elégedettsége arányában fizet, de általában megfelelő mértékben kerül a jól sikerült vacsora végén a kasszába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.