Gombaszedő talált a torzóra

Horror a várban: fejetlen hullát találtak az igazi Frankensteinnél

Igazi horrorban lehetett részük a német rendőröknek, akiket egy fej és láb nélküli holttesthez hívott ki egy gyanútlan gombaszedő. A csonkolt hullát az igazi Frankenstein egykori kastélya mellett találták.

2012.09.18 17:29ma.hu
Fotó: Freedigitalphotos

A német rendőrség egyelőre nem azonosította azt a holttestet, amelyre egy gyanútlan gombaszedő bukkant rá Darmstadtban, annak a várnak a romjai mellett, amelyben egykoron Dr. Frankenstein élt. A manapság már romos várban 1673-1734 között élt Johann Conrad Dippel volt az az őrült tudós, aki valamivel később, 1818-ban Mary Shellyt megihlette, az írónő az ő figurája alapján teremtette meg az azonos nevű regényhősét.

A rendőrség tájékoztatása szerint nejlonnal borított, fejetlen és láb nélküli, ámde erősen tetovált férfi holttestet szinte pontosan ugyanott találták meg, ahol 2003-ban már rábukkantak egy másik tetemre. Arra nem tért ki a tájékoztatás, hogy a tetem mikor kerülhetett oda, az austriantimes.at című osztrák hírportál viszont emlékeztet arra, hogy Frankenstein arról híresült el, hogy hátborzongató kísértetsorozataiban megpróbálta életre kelteni a halott embereket és állatokat.

A kastély azóta is a horror-rajongók zarándokhelye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.