Az ágyakat volt a legnehezebb eladni

Árverésen szórták szét a kórházat: csődbe ment az intézmény

Árverésen kellett megszabadulnia egy kórháznak a teljes felszerelésétől, hogy így legalább részben fedezzék az egyelőre kifizetetlen számlákat. Az ágyakkal gyűlt meg a leginkább a bajuk.

2012.09.05 11:29ma.hu

Bizarr árverést tartottak a hét elején Dél-Kínában, ahol a Kunming városában eddig működő kórház dolgozói az egészségügyi intézmény teljes felszerelését bocsátották közprédára. Az aukcióra azért került sor, mert a kórház csődbe ment, a bankok pedig megtagadták az egészségügyi kiadásokkal kapcsolatos számlák törlését. A klinika így nemcsak az értékesebb gépeket, de az utolsó szikét is kalapács alá helyezett.

Az így befolyt összegből legalább az utolsó béreket ki tudták fizetni, de a kifizetetlen adósság továbbra is több milliárd forintnak felel meg. A kiárusításon a kórházi dolgozók beszámolója szerint a legnehezebb dolguk az ágyakkal volt, a vásárlók ugyanis nem tudhatták, hogy meghalt-e rajtuk valaki, márpedig a halálos ágy nagy szerencsétlenséget jelent Kínában - számolt be róla az austriantimes.at című hírportál.

"Ez tragikus, mert kiváló orvosi ellátás működött itt, de cserben lettünk hagyva, csak mert egy vagy két számlát nem fizettünk ki" - panaszolta a kórház igazgatóhelyettese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.