E-Bay-en árverezik az uralkodó bugyiját

Átverés vagy igazi? Erzsébet királynő alsóneműjét dobták fel a netre

Hivatalos forrásból nem igazolták, de állítólag maga II. Erzsébet hagyta el évtizedekkel ezelőtt azt a bugyit, ami most az egyik legnagyobb internetes árverési oldalon bukkant fel.

2012.05.14 13:29ma.hu

Jelenleg több mint 3000 fontnál (1 millió forint) jár annak a női fehérneműnek az ára, amely állítólag Erzsébet királynő tulajdonában volt és most az eBay-en keresi új gazdáját. Az eladó a magyar származású báró Dobronyi József "Sepy" egyik örököse. A mű- és borgyűjtő, pilóta, utazó és "bonviván" 2010-ben hunyt el, hagyatékában bukkantak a leszármazottak a hímzett E-betűvel és koronával díszített selyem alsóneműre, amelyet állítólag a brit uralkodó veszített el egy magánrepülőn, amikor 1968-ban Chilébe látogatott.

Hivatalos és hiteles források ugyan nem erősítették meg a különleges ruhadarab valódiságát, de ha hinni lehet a jelenlegi birtokos állításainak, akkor a nemes bugyit a magángép pilótája találta meg, ő adta oda barátjának, Dobronyinak. A fehérnemű az eladó szerint használt, de jó állapotban van, csupán a kor sárgította meg kissé. A monogram és a korona mellett négy pici gyöngyház-szerű gomb díszíti, valamint két virág szárral és levelekkel a csipkével szegett darabot.

Fotó: Dobronyi Estate


A 66 centis derékbőségű, 40 centi hosszúságú bugyogót a kereskedőoldalon így hirdetik: "az életben egyszer adódik efféle lehetőség arra, hogy megszerezzen egy saját darabot a királyi gyűjteményből". Egyúttal felhívják a reménybeli vásárló figyelmét arra is, hogy hitelesítés híján a felelősséget nem vállalják, vélhetően a későbbi reklamációk elkerülése végett.

Tavaly hasonló ruhadarab cserélt gazdát, bár azt igazoltan Viktória királynő hordta, az egyik brit aukciósház által lebonyolított árverésen végül 9375 fontot (3,2 millió forintot) fizettek érte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.