Csődbe jutottak a tulajdonosok

715 éves kastélyt árvereznek: Mária Terézia is vendég volt

Csődbe jutottak a jelenlegi tulajdonosok, így kénytelenek elárverezni egy Salzburghoz közeli több száz éves kastélyt, melyben számos híres történelmi személy is megszállt vendégként.

2012.05.10 13:29MTI

Árverésre bocsátják júniusban a Salzburg közelében fekvő 750 éves Sighartstein-kastélyt, kikiáltási ára 3,75 millió euró (egymilliárd forint). A történelem folyamán a kastély számtalan magas rangú személyt látott vendégül, köztük Mária Terézia császárnőt, Bonaparte Napóleont vagy Wolfgang Amadeus Mozartot.

A kastély területéhez tartozik egy 72 ezer négyzetméternyi földbirtok, egy kápolna, egy mauzóleum és számos melléképület.

A Sighartstein-kastély neve először 1297-ben szerepelt dokumentumokban. A 18. század első felében láttak hozzá a ma is álló barokk kastély felépítéséhez. A Wallersee menti Neumarktban álló ingatlan becsült értéke 7,5 millió euró, csődbe jutott vállalkozók tulajdona.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.