Elvágták a torkát és zacskóba tették a babát

Felkavaró! Brutális kivégzést élt túl a koraszülött csecsemő

Borzalmas gyilkossági kísérletet élt túl egy koraszülött baba, akire egy járókelő talált egy kukába dobott zsákban. A kínai csöppség feltehetően második gyermek lehetett a családban.

2012.07.27 15:29ma.hu

Csodaként terjedt el Kína-szerte annak a babának a híre, akire egy kukában bukkant rá egy férfi. A kisbaba egy nejlonzsákba volt szorosan bekötve, a torka pedig át volt vágva - mindkét körülmény önmagában is elegendő lehetett volna ahhoz, hogy ne élje túl a brutális csecsemőgyilkosságot. Az apróság azonban időben megfelelő kezekbe került, a kórházból kikerülve valószínűleg gyermekotthonban helyezik el.

A kislányt a feltételezések szerint olyan szülők próbálták megölni és megszabadulni tőle, akiknek már van egy gyermekük, vagy kisfiút akartak volna - az egy gyermek politikája miatt az országban gyakorta folyamodnak ilyen kegyetlenséghez a szülők, az államilag engedélyezett egy gyermeknek pedig legtöbben inkább fiút akarnak. Bár a gyermekgyilkosság a vidéki területeken rendszeresen problémát okoz, a városi részeken - ahol a kislányra is rátaláltak - általában ritkán fordul elő.

A férfi, aki megtalálta a babát, elmondása szerint épp a szemetet akarta kidobni az utcai kukába, amikor valami furcsa dolog keltette fel a figyelmét. Az újszülött, aki egyébként idő előtt, valószínűleg a 32-34. hét között született, akkor már erősen lilás színű kezdett lenni és bőre foltosodott. Azonnal értesítette a rendőrséget és mondta, hogy a baba nem mozdul.

Amikor kibontották a zsákot, döbbenten vették észre, hogy a csecsemő még mindig él, bár az orvosok elmondása szerint már csak néhány perce lehetett hátra, a lila szín egyértelműen az oxigénhiányra utalt. A további vizsgálatokon az is kiderült, hogy a mindössze 1,4 kilogramos apróságnak az átvágott torkánál is elképesztő szerencséje volt: egyetlen milliméterrel mélyebb vágás azonnali halált okozott volna, így viszont sikerült életben maradnia.

A szociális munkás a sajtónak elmondta: a babák magára hagyása nem ritka jelenség az egy gyermekkel már rendelkező családokban, a gyilkosság azonban alig-alig fordul elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.