Taxi-diszpécserként beszél a madár

Őrületbe kergeti gazdáját a CB-ző papagáj

Valóságos szomszédháborút robbantott ki egy papagáj, amelynek előző lakóhelye egy taxivállalat irodája volt, így most egész nap hívásokat vesz fel és kocsikat közvetít ki.

2012.07.13 15:37ma.hu

Amikor Pepe, a sárga fejű zöld amazóniai papagáj John McAlindenhez került, a Glasgow-ban élő férfivel - hogy stílusosak maradjunk - madarat lehetett volna fogatni. Öröme azonban csakhamar ürömmé változott, miután szomszédai előbb csak ferde szemmel kezdtek nézni rá, aztán egy szép napon a rendőrség csengetett be McAlinder úrhoz, mondván: bejelentést kaptak a túl nagy zaj miatt. A madártulajdonos férfi tudta, hiábavaló lenne minden tagadás, a madár valóban kiborító tehetséggel rendelkezik.

Előző "lakhelye" ugyanis egy taxivállalat központjában volt, ahol álló napon át csörögtek a telefonok és recsegtek a CB-rádiók, miközben a diszpécserek egymás után vették fel a hívásokat, és közvetítették ki az autókat a megrendelőkhöz. Pepe pedig jó papagáj módjára meg is tanulta a legfontosabb kifejezéseket, így most új otthonában mást se hallani, mint "egy kocsit a bevásárlóközponthoz", "egyes kocsi", vagy "10-4".

A rendőrség jelentése szerint a tulajdonost ellátták néhány jótanáccsal, további intézkedésre pedig nem volt szükség - arra azonban nem tértek ki, hogy pontosan milyen tanácsokkal próbálják leszoktatni Pepét a rádiózásról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.