Ritka "művészete" van a madárnak

Bohém rapszódia: papagájt loptak, Queent hallhatnak

Ráfázott a tolvaj, mert túl sokra nem megy a most ellopott különleges képességű papagájjal: a szárnyas kedvenc szórakozása, hogy Queen-dalokat rikácsol - ám így gyorsan le is bukik a betörő is.

2012.03.30 07:29ma.hu

Egyre csökkenő állománya miatt már önmagában is értékes zsákmányra tett szert egy tolvaj, amikor ellopta az angliai Manchesterben élő Malcolm Booth jákópapagáját, sok öröme azonban nem lesz benne, mert vagy villámgyorsan lebuktatja őt a különleges tehetségű állat, vagy az őrületbe kergeti. A 44 éves tulajdonos ugyanis elmondta: a Chico névre hallgató szárnyas kedvenc előadója a Queen együttes, ennek örömére ő maga is igyen gyakran fakad... hogy dalra, az túlzás, inkább rikácsolásra.

Repertoárja első helyén a Bohemian Rhapsody áll, de nagyon szívesen adja elő a Galileo, Galileo című számot is. Chico akkor kapott rá Freddie Mercury életművének csipogására, amikor gazdája többször is meghallgatta a legendás együttes Greatest Hits albumát.

A madár nyolc éves, tolla szürke és piros, de értelemszerűen nem erről lehet felismerni. Tulajdonosa szerint a tolvaj előbb-utóbb meg fogja unni a füttykoncertet, és különlegessége miatt látványosságként sem tudnak belőle sokat profitálni. Ezzel együtt csak reménykedni tud benne, hogy végül nem tesznek kárt a madárban, hanem visszaadják neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.