Társai tanítják a szép szavakra

"Szókincstisztító" tanfolyamra küldték a káromkodó papagájt

Csak reménykednek az állatgondozók, hogy minden az eredeti terv szerint fog haladni és nem visszafelé: egy papagájt több társával közös helyiségbe tettek, abban bízva, hogy "elfelejti" a káromkodást.

2012.01.10 17:29ma.hu

A brit gyerekek a természetismeret órán nemcsak elméletben, hanem időnként gyakorlatban is ismerkednek az élővilággal, többek közt közvetlen közelről tanulmányozzák a papagájok viselkedését. Egy ilyen "megfigyelt" példánynak szánták a T úr nevű zöldszárnyú arapapagájt is, ám amikor elhozták korábbi lakóhelyéről, kiderült, hogy T úrnak bizony igencsak mocskos a csőre.

Na nem kívülről, hanem a jómadár épp eleget hallotta a különféle káromkodásokat és csúnya kifejezéseket, hogy szókincse nagy részét inkább ez tegye ki, semmint az udvarias úri beszéd. Márpedig így nem mehet az iskolába, a gyerekekkel így nem lehet beszélni - határozták el új gazdái, ezért terápiás célzattal összezárták néhány fajtársával, hátha eltanulja tőlük a jómodort.

A gondozók most abban bíznak, hogy az oktatás nem visszafelé fog elsülni, mert az jó nagy galibát okozna, ha nem ő tanulná el társaitól a szép beszédet, hanem a többi arapapagáj kezdené utánozni a köcsögözést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.