"Kihallgatás" után került haza a kóbor madár

Eltévedt a papagáj, de bemondta a címét

Visszakaphatta gazdája elveszett papagáját, a madár ugyanis közölte a rendőrökkel a pontos címét.

2012.05.02 17:29MTI

A papagáj vasárnap reggel repült ki az asszony házából a Tokiótól nyugatra fekvő Szagamihara városban, és röviddel később egy környékbeli szálloda egyik vendégének a vállán landolt, aki eljuttatta őt a rendőrségre.

Kedd este a papagáj váratlanul háromszor is elismételte a város nevét és a kerületet, ahol lakik – mondta el a helyi rendőrség szóvivője. Ezután világosan kimondta a háztömb és a ház számát a három figyelő rendőr előtt, így sikerült hazavinni.

Gazdája, egy hatvanas éveiben járó nő, korábban már elveszített végleg egy papagájt, így most megtette az óvintézkedéseket. Két éve vette meg az új papagájt, és megtanította neki a lakcímét – mondta el a szóvivő.

Mielőtt hazavitték volna a gazdájának, a szóvivő szerint a madár a nevét – Piko-csan – is elárulta a rendőröknek. "Aranyos vagy, kis Piko" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.