Villám-ütötte barátján akart segíteni a férfi

...a ménkű pedig igenis üt kétszer ugyanoda!

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy román férfi, miután barátja segítségére sietett egy villámcsapás után. Megdőlni látszik a régi babona is a kétszer ugyanoda csapó villámról.

2012.05.21 15:29ma.hu

Villám csapott le és teste 30 százalékán megégetett egy 67 éves romániai pásztort, aki az ország dél-keleti részén 52 éves barátja segítségére sietett. A térségben mostanában heves viharok észlelhetők, és a meteorológusok szerint ez még egy darabig így marad: a viharok váratlanul, gyakran előjel nélkül törnek ki.

Bogdan Stancu barátja az első csapás következtében életét vesztette, a pásztor azonban ezt még nem tudta, amikor a csapást látva odarohant hozzá. Akkor vágott bele a második villám, szó szerint ugyanoda érkezve, ahova az első.

A népi hiedelem szerint a villám nem csap kétszer ugyanoda, így ez az eset az időjárási szakértők számára is meglepetést okozott és bőven ad kutatnivalót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.