"Mikor elkezd esni, Isten kegyeibe ajánlom magam"

Hatszor sújtott le rá az égi harag: vonzza a villámokat a földműves

23 év alatt hatszor csapott bele a villám egy kubai földművesbe, de eddig minden alkalommal túlélte, csupán a fogtömései bánták, no meg egy kicsit megperzselődött a bőre.

2011.08.30 08:29ma.hu

Valahányszor esni kezd, egy 62 éves kubai földműves elszánt imádkozásba kezd, amivel valószínűleg nincs egyedül a világon, de neki valóban van oka Isten jóindulatáért könyörögni. A férfiba ugyanis az elmúlt 23 év alatt eddig már hatszor csapott bele a villám, és sosem tudhatja, mikor sújt le rá újra az égi harag, mint ahogy azt sem, mikor lesz az a pont, hogy a sorstól nem kap már több esélyt.

Az első égi "áldás" 1982. június 5-én érte, amikor a traktorján ülve cikázott át a testén a többezer Volt feszültség. A traktorról lezuhanó férfi azonban túlélte a balesetet, annak ellenére, hogy a dobhártyája megrepedt, a fogaiból kiestek a tömések, és miközben válla és haja megégett, a jobb keze is átmenetileg mozgásképtelenné vált.

1987-ben újra lecsapott rá a ménkű, akkor három hét eltéréssel kétszer is, majd 1991-ben, 1998-ban és 2005-ben újabb csapásokat élt túl.

A földműves csak azt szeretné, hogy még halála előtt valahogyan fény derüljön rá, miért vonzza ennyire a nagyfeszültséget, de ezidáig nem sikerült megtalálni a magyarázatot. Mindazonáltal elmondta, hogy valahányszor esni kezd, Isten kegyeibe ajánlja magát.

Nem ő az egyetlen, aki sorozatosan kapja a villámcsapásokat, de túléli: néhány hónapja egy dél-karolinai férfiról adtunk hírt, akit ugyancsak hatszor csapott már meg a villám, ám az ő esete annyiban különlegesebb a kubai földműveshez képest, hogy jóformán komolyabb sérülés nélkül úszta meg az összes eddigi esetet, a legdurvább az volt, amikor a lábán egy apró égésnyommal kellett a baleseti osztályra mennie.

Róla sem tudták megállapítani, miért találja meg ilyen gyakran a csapás, arra pedig főleg nem találtak ésszerű indokot, hogy hogyan élte túl mindet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.