A fém kertkapun kapott gellert az elektromos ív

Duplán csapott bele a villám - és túlélte!

Kétszer csapott bele a villám egy 19 éves férfibe, az egyik elektromos kisülés a fémből készült kertkapuról húzta át az ívet a ritka szerencsés fiatalemberre.

2012.04.17 07:29ma.hu / MTI

Elképesztő szerencséje volt egy 19 éves brit fiatalembernek: kevesen mondhatják el, hogy túléltek egy villámcsapást - hát még kettőt! Márpedig a Wight-szigeten található Ryde városban élő Matt Wilks pontosan épp ezt állítja, szavait pedig az orvosok is megerősítették, miután bevonult kivizsgálásra a közeli kórházba.

A fiatal férfi épp az eset előtt vásárolt egy esernyőkalapot, és azért ment ki a hátsó kertbe, hogy édesanyjának büszkén megmutassa. Csakhogy a speciális formájú fejfedő szinte mágnesként vonzotta a bajt, egészen pontosan a villámot, ami az eső közepette lecsapott.

"Nagyon furcsa volt: mintha erősen fejbevágtak volna" - idézte Wilks szavait a The Daily Mirror című brit lap. Az első meglepetés után azonban rögtön jött a második is, mert egy újabb elektromos ívet ugyan eltérített a kertkapu fémszerkezete, de a feszültség egy kis része "gellert kapott" rajta és az is az ott álló fiatal férfire csapódott át.

A kórházi vizsgálatok megerősítették a villámcsapás tényét, ám nagy meglepetésükre azt is megállapították, hogy Wilksnek az ijedtségen kívül lényegében kutya baja sincs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.