Előzetesbe vitték, de megfeledkeztek róla

Saját vizét itta vissza: öt napra egy cellában felejtették

Étlen-szomjan, egy vécé nélküli cellában felejtettek a rendőrök egy 24 éves egyetemistát. Mire eszükbe jutott, már erősen ki volt száradva és egyéb egészségügyi problémái is adódtak.

2012.05.02 13:29ma.hu

Saját vizeletével próbálta a szomját csillapítani az a 24 éves San Diego-i egyetemista, akiről letartóztatása után egész egyszerűen megfeledkeztek a rendőrök. A diákot kábítószerüggyel kapcsolatosan vették őrizetbe, majd egy vécé nélküli cellába zárták azzal az ígérettel, hogy hamarosan elengedik. Mi több: az egyik tiszt még azt is megígérte az étlen-szomjan raboskodó ifjoncnak, hogy autójával hazaviszi.

Hogy hogyan feledkezhettek meg róla, arra nem derült fény, mindenesetre az ígérettel ellentétben a fiatal férfire öt napon keresztül rá sem néztek. Mikor valakinek eszébe jutott, már teljesen ki volt száradva és egyéb egészségügyi bajok is gyötörték, így egyenesen a kórházba szállították. Időközben ejtették ellene a vádakat, ám arról nem tudni, hogy ő indít-e eljárást a rendőrség ellen. Jogi képviselője szerint elképzelhető, hogy pert indítanak, ez esetben több millió dollárt is kaphat kártérítésként.

Fotó: Screenshot


Daniel Chong a folyamatos éhezés és a kiszáradás következtében annyira megzavarodott, hogy végül a szemüvegét kezdte rágni, karjába pedig a "Sorry mom" (sajnálom, anya) feliratot kezdte belekaparni. Mint mondta, egyszer hallott elfojtott hangokat az ablaktalan celláján kívülről beszűrődni és abban is biztos volt, hogy a szomszéd helyiségbe bevittek valakit, ám hiába rugdosta az ajtót és hiába üvöltött teli torokból, nem sikerült felhívnia magára a tisztek figyelmét. A fogsága ideje alatt még a villany is elment néhány napra - tette hozzá.

Mivel zavarodottságában a szemüvegét is elkezdte rágni, az üvegdarabok miatt perforálódott a tüdeje, szája körül pedig fehér port találtak, amiről a laborvizsgálatok elvégzése után kiderült, hogy az előző rab által otthagyott metamfetamin volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.