Letiltották az iskolabuszról a gyereket

Gyalogoltatta a fiát, most börtön várhat az anyára

Nem épp a jóság mintaképe az az arkansasi fiúcska, akinek anyját akár börtönbe is csukhatják: a gyereket az iskolába tartó 7 kilométeres úton gyalogolva találták meg a rendőrök.

2012.02.19 09:29ma.hu / MTI

Egy magányosan kutyagoló gyerekre figyeltek fel egy bank biztonsági őrei a barátságosnak nem igazán mondható arkansasi télben, ezért értesítették a rendőröket. A helyi hatóság szóvivője szerint a gyerekkel rengeteg baj történhetett volna egyedül az úton, kezdve egy balesettől egészen az elrablásig, ezért a kiérkező járőrök azonnal haza akarták vinni a fiúcskát.

Ekkor lepődtek csak meg igazán: a gyerek könyörgőre vette a dolgot, mondván: ha hazaviszik, akkor anyjától verés vár rá. Mint kiderült, büntetésből kellett gyalogolnia az iskolába vezető összesen 7 kilométeres úton, az iskolabuszról ugyanis letiltották egy hétre a "nem földre szállt angyalt".

A fiú rimánkodásának engedve a rendőrök az anya munkahelyére indultak, de ott megmondták, a 34 éves nő épp szabadságon van, így végül mégiscsak kénytelenek voltak hazavinni a gyereket. A nő ott számolt be a büntetésről, de most mégis őt büntethetik jobban: kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult ellene, büntetése akár egy év börtön és ezer dollár pénzbírság is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.